Megalakult a Budapesti Metropolitan Egyetem HR képzéseinek Advisory Boardja 

2023 június 01 - pédépé

metuhrab_pl_2022_12_12_v2.jpg 

A hazai felsőoktatásban egyedülálló módon a Budapesti Metropolitan Egyetem HR képzésének fejlesztése érdekében piaci szakemberekből álló tanácsadó testület jött létre. 

A METU emberi erőforrások (BSc) és emberi erőforrás tanácsadó (MA) szakok további munkaerőpiacorientált fejlesztése érdekében a két szakvezető –Dr. Király Zsolt és Dr. habil Szabó Szilvia – kezdeményezésére 13 főből álló Tanácsadó Testület jött létre, amelynek tagjai a hazai HR szakmában ismert személyek, nagyvállalati HR vezetők, szervezetfejlesztési és HR tanácsadók. A board azzal a céllal jött létre, hogy a képzési programokat támogassa szakmailag és minden egyéb olyan elemben, amely révén a képzésben résztvevők olyan releváns, naprakész és modern tudásra, illetve képességekre tehetnek szert, amelyek nemcsak a jelen, hanem a jövő munkaerőpiacán is értékesek lesznek.  

A Tanácsadó Testület tagjai:  

  1. András Klára, HR and Communication Director, Egis 
  2. Bacsó György, Lead HR Business Partner, Bayer 
  3. Csikós-Nagy Katalin, CEO, HR Evolution 
  4. Friedl Zsuzsanna, Chief People Officer, Magyar Telekom 
  5. Hinterstein Anikó, Head of HR, PwC Magyarország 
  6. Magyar Miklós, Regional HR Director, VELUX 
  7. Márton Katalin, Head of HR & CSR, Praktiker 
  8. Németh Gergely, CEO, COVA 
  9. Renfer Péter, CEO, Nordconn International 
  10. Szüle Mária, Head Of HR Management, BMW Maufacturing Hungary  
  11. Tóth Gergely, Founder, Owner, HR FEST 
  12. Varjasi Gábor, Global People & Culture Director, Castrol Enablers at bp 
  13. Verő Barbara, Co-Founder, CEO, Future Proof Consulting 

 

Dr. Király Zsolt és Dr. habil Szabó Szilvia szakvezetők elmondták, hogy ez a kezdeményezés is jól illeszkedik az egyetem eddigi törekvéseibe, a myBRAND és az alkotóegyetem koncepciókba. „Célunk olyan újgenerációs felsőoktatási képzési programmá alakítani jelenlegi HR alap és mester szakunkat, amelyhez nemcsak eseti vagy részleges szakmai támogatást nyújt az üzleti szféra, hanem szoros és rendszeres partneri együttműködésben az egyetemi oldallal folyamatosan és aktívan alakítja azt saját elvárásai mentén, annak érdekében, hogy a munkaerőpiacon minél inkább sikeresen alkalmazható pályakezdők kerüljenek ki a képzésről. A szervezetek HR szakmai döntéshozói számára egyfajta minőségi garanciát jelentsen az, ha egy pályakezdő HR-es a METU HR képzésein végzett. Igazán örülünk, hogy a felkért személyekben és az általuk szakmailag képviselt szervezetekben is olyan partnerekre találhattunk, akik és amelyek jövőorientáltan és felelősségteljesen invesztálnak a jövő munkavállalóiba és képzésükbe, közösen készülve a munka jövőjére, felkészítve a képzésben résztvevőket a jövő munkaerőpiaci elvárásaira, illetve munkahelyeire.” 

A Tanácsadó Testület nem csupán a képzésekkel kapcsolatosan tanácsokat adó sikeres HR szakemberek csoportja, hanem értékalapú közösség is. Tagjai sokféle egyéni motiváció mentén mondtak igent a felkérésre, ugyanakkor mindannyian fontosnak tartják a jövő generációinak megfelelő színvonalú képzését, a jövő tehetséges hallgatóinak fejlesztését. Azt, hogy ilyen módon is hatást gyakorolhatnak a HR szakma következő generációira és hozzájárulhatnak a szakma jövőjének építéséhez, reputációjának alakításához. Hisznek abban, hogy az egyetem és a cégek együttműködésével még inkább olyan színvonalas képzés jöhet létre, mely jó a felsőoktatási diákoknak, az egyetemnek, a cégeknek, s végső soron a munkaerőpiacnak és a társadalomnak. 

Mindezek mentén a Budapesti Metropolitan Egyetem HR képzései várhatóan izgalmas időszaknak néznek elébe a 2023 februárjától negyedévente találkozó szakemberekkel történő együttműködésnek és az így generált lehetőségeknek köszönhetően. 

 

 

süti beállítások módosítása